آموزش نصب وردپرس روی زمپ
یکی از بهترین نرم افزارهای CMS یا مدیریت محتوا را میتوان نرم افزار وردپرس به شمار آورد. ازجمله مواردی که در مورد این نرم افزار مطرح میشود و عموما کاربران به آن نیاز پیدا میکنند چگونگی نصب آن است. برای نصب وردپرس روشهایی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از برنامهی xampp است. در این مطلب قصد داریم تا به آموزش نصب وردپرس روی زمپ بپردازیم و مرحلههای این کار را شرح دهیم. در صورتی که شما هم دوست دارید تا در مورد آموزش نصب وردپرس روی زمپ بیشتر بدانید و چگونگی آن را یاد بگیرید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چرا آموزش نصب وردپرس روی زمپ؟
آیا شما هم دوست داشتید که پیش از این که طراحی نهایی سایت خود را انجام دهید و همهی کارها را بر روی هاست و دامین اصلی پیاده سازی کنید بتوانید یک نسخهی آزمایشی داشته باشید؟ نسخهی آزمایشی که بی نیاز از خرید هاست و دامین بوده اما شما بتوانید خیلی راحت به کمک وردپرس یا هر CMS دیگری برای طراحی و ساخت سایت خود مرحلههای لازم را انجام دهید؟ پس میتوانید خوشحال باشید، چرا که چنین امکانی وجود داشته و شما میتوانید خیلی راحت با نصب نرم افزار xampp این کار را عملی کنید.
به کمک نصب وردپرس بر روی زمپ شما قادر هستید ایدههای طراحیتان را پیاده سازی کنید بدون این که نیازی به هاست و دامین و به طور کلی یک سایت واقعی داشته باشید. علاوه بر این امکان این هم وجود دارد که شما پیش از این که کار طراحی را برای سایت خود آغاز کرده و آن را در بستر اینترنت پیاده سازی کنید ابتدا آن را در بستر زمپ طراحی کرده و سپس با تکمیل کلیهی مرحلهها آن را به هاست خریداری شده ببرید.
با این کار دیگر حجم اینترنت شما در حین تازه سازیهای انجام شده مصرف نمی شود و شما میتوانید بدون استرس داشتن برای این موضوع خیلی راحت هر تغییری که دوست دارید بر روی طراحیتان اعمال کرده و نتیجه را مشاهده کنید. به همین علت هاست که زمپ یک بستر خوب برای وردپرس به شمار آمده و ما لازم دانستیم که یک راهنمای آموزش نصب وردپرس روی زمپ برای شما گردآوری کرده و ارائه دهیم. پس اگر شما هم به دنبال آموزش نصب وردپرس روی زمپ هستید تا انتها این مطلب را مطالعه کنید.
پیش نیاز آموزش نصب وردپرس روی زمپ
پیش از این که به آموزش نصب وردپرس روی زمپ و مرحلههای آن بپردازیم لازم است که در مورد پیش نیازهای این کار هم اطلاعاتی داشته باشیم. نخستین کار این است که نرم افزار زمپ را نصب کنید. سپس برای این که بتوانید وردپرس را بر روی زمپ داشته باشید به یک پایگاه داده نیاز پیدا میکنید. به این منظور شما میبایست برای سایتتان در لوکال هاست وردپرس یک پایگاه داده ساخته باشید تا بتوانید به ادامهی این پروسه مشغول شوید.
پس از به اتمام رسیدن موفقیت آمیز این کار نوبت به نصب کردن CMS بر روی لوکال هاست موجود برای نرم افزار زمپ میرسد که قصد داریم آموزش آن را به صورت مرحله به مرحله بیان کنیم. مرحلههای آموزش نصب وردپرس روی زمپ به شکل زیر بیان میشوند:
- در گام نخست شما میبایست آخرین ورژن و آپدیتی که از نرم افزار وردپرس وجود دارد را دانلود کرده و از آن برای نصب استفاده کنید. سایت رسمی وردپرس محل مناسبی برای این کار است. با این حال اگر قصد در اختیار داشتن نسخهی زبان فارسی این سیستم مدیریت محتوا را داشته باشید میتوانید آدرس https://fa.wordpress.org را در بروزر خود وارد کرده و به وسیلهی آن اقدام به دانلود وردپرس فارسی کنید. برای حفظ امنیت سایتی که میخواهید طراحی کنی بهترین روش استفاده از همین دو سایت بوده و سایر سایتها ممکن است از نظر امنیتی شما را دچار مشکل کنند. پس به این موضوع نهایت دقت را داشته باشید.
سایر مرحلههای آموزش نصب وردپرس روی زمپ
در قسمت قبلی راجع به دانلود وردپرس از یک مرجع معتبر صحبت کردیم و مرجعهای معتبر را نیز معرفی کردیم. در این قسمت از آموزش نصب وردپرس روی زمپ به مرحلههای نصب وردپرس بر روی زمپ میپردازیم که به شرح زیر هستند:
- حال میبایست وارد فولدر مربوط به نرم افزار زمپ که معمولا در درایو C سیستم شما قرار دارد شده و زیر شاخهی htdocs را پیدا کنید. وارد این فولدر شده و نیو فولدری بسازید و نامی برای آن تعیین کنید که مربوط به سایت مورد نظرتان باشد. چرا که برای دیدن سایت در لوکال هاست شما به این آدرس نیاز پیدا خواهید کرد.
مثلا اگر نام این پوشه را Education میگذارید آنگاه برای دیدن آن در لوکال هاست و دسترسی پیدا کردن به CMS خود نیاز به آدرس localhost/ Education پیدا میکنید. به کمک این آدرس شما قادر هستید سایتی که در حال طراحی آن هستید را تمام و کمال مدیریت کنید. در همین پوشهی نسخهی وردپرسی که دانلود کردهاید را paste کنید. اگر فایل شما به صورت فشرده است ابتدا آن را unzip کرده و سپس cut کنید و در نهایت هم این فایلها را در محل پوشهای که ساختهاید paste کنید.
- در مرحلهی بعد شما میبایست کلیهی اطلاعات مربوط به دیتابیس یا همان پایگاه دادهای که ساختید را وارد وردپرس کنید. اطلاعات لازم شامل نام پایگاه داده، نام کاربر آن و همچنین رمز عبوری که برای آن تعیین کردهاید هستند. بعد از وارد کردن صحیح این اطلاعات آنها را ذخیره کنید.
نحوهی وارد کردن اطلاعات دیتابیس در زمپ
در مرحلهی 3 از آموزش نصب نرم افزار وردپرس در بستر زمپ گفتیم که شما میبایست اطلاعات مربوط به دیتابیس یا همان پایگاه دادهای که ساختهاید را وارد کنید. برای این کار وارد اسکریپت وردپرس شوید و فایلی که به نام wp-config-sample.php است را پیدا کنید.
حال میبایست نام این فایل را تغییر دهید. به همین منظور عبارت wp-config.php را به جای عبارت قبلی paste کنید. سپس مشابه آنچه که در مرحلهی 3 از مرحلههای آموزش نصب وردپرس بر روی نرم افزار زمپ گفته شد شما میبایست اطلاعات مربوط به پایگاه دادهتان را به صورت صحیح وارد کنید. این اطلاعات در این قسمتها با نامهای زیر مشخص شدهاند :
- define (‘DB_NAME’, ‘….’ )
- define (‘DB_USER’, ‘…’)
- define(‘DB_PASSWORD’, ‘…’)
در هر یک از محلهای نقطه چینها میبایست اطلاعات پایگاه دادهی گفته شده یعنی نام آن و همچنین نام کاربری و رمز عبور برای آن وارد شود.
حال همانطور که گفته شد اطلاعات را به کمک فشردن همزمان کلیدهای کنترل و S سیو کرده و سپس بقیهی مرحلهها را که در ادامه به آنها میپردازیم انجام دهید.
در قسمت قبل به جایی رسیدیم که شما در لوکال هاست نام پوشهای که وردپرس را در آن paste کردهاید وارد میکنید. حال برای آموزش نصب وردپرس روی زمپ مرحلههای زیر را انجام دهید:
- در مرحلهی بعدی بروزر خود را باز کرده و آدرس فولدری که فایل وردپرس را در آن قرار دادید را پس از نام localhost/ تایپ کرده و به آن بروید.(فولدری که در مرحلهی 2 مفصلا به آن پرداختیم) حال در پنجرهی باز شده شما میبایست برخی اطلاعات مورد نیاز برای سایت مورد نظرتان را وارد کنید. این اطلاعات موارد زیر را در بر میگیرند:
- عنوان وب سایت (Title)
- یوزرنیمی که برای مدیر سایت است.
- پسورد که باید حتما در آن از اعداد، حروف بزرگ و کوچک و سمبلها استفاده کنید.
- یک ایمیل که به آن دسترسی دارید.
یوزرنیم و پسورد وارد شده را در جایی مطمئن نگه دارید چرا که هر بار که بخواهید به وردپرس وارد شوید میبایست این دو مورد را وارد کنید. بهتر است سایرگزینههای به نمایش درآمده را تغییر ندهید تا بعدا در پروسهی انتقال سایتتان به هاست اصلی دچار مشکل نشوید.
پس از به اتمام رسیدن پر کردن فیلدهای گفته شده روی گزینهی “راهاند ازی وردپرس” یا همان Run کلیک کنید. در این مرحله فرآیند نصب وردپرس در حال انجام شدن است. پس از کامل شدن این فرآیند شما میبایست روی گزینهی “ورود” کلیک کنید تا بتوانید وارد صفحهی اصلی وردپرس یا میز کار آن شوید.
به همین راحتی شما توانستید وردپرس را بر روی زمپ نصب کرده و حال همه چیز آماده است تا شما طراحی سایت موردنظرتان را آغاز کنید و از آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید