تفاوت وردپرس و جوملا: کدام CMS برای وبسایت مناسبتر است؟

برای این که شما بتوانید سایت خود را طراحی و راهاندازی کنید نیاز به یک سامانه برای مدیریت محتوایتان دارید. تعداد زیادی سیستمهای مخصوص مدیریت محتوا یا همان CMSها وجود دارند که افراد میتوانند از آنها استفاده کنند اما دو CMS محبوب میان طراحان سایت را میتوان وردپرس و جوملا به شمار آورد. در این مطلب قصد داریم تا مختصری به این دو سیستم مدیریت محتوا بپردازیم و سپس راجع به تفاوت وردپرس و جوملا به صورت مفصل توضیحاتی ارائه دهیم. اگر شما هم علاقمند به طراحی سایت بوده و یا یک طراح سایت مبتدی هستید که دوست دارید بیشتر راجع به تفاوت این دو سیستم مدیریت محتوا بدانید تا بتوانید بین این دو سیستم بهترین را انتخاب کنید، پیشنهاد میکنیم مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.

تفاوت وردپرس و جوملا
اگر بخواهیم راجع به تفاوت وردپرس و جوملا بیشتر بدانیم در گام نخست لازم است تا بدانیم این دو پلتفرم چه هستند و چه کارهایی انجام میدهند. وردپرس و جوملا هر دو سیستمهایی برای مدیریت محتوای یک سایت هستند که به آنها CMS گفته میشود. CMSها نوعی اپلیکیشن هستند که از آنها میتوان برای تولید محتوا برای یک سایت و همچنین ادیت محتوای آن وب سایت بهره گرفت. پس به طور کلی اینطور میتوانیم بگوییم که CMSها ابزاری هستند که به منظور مدیریت کلیهی اطلاعات موجود بر روی یک سایت میتوان از آنها استفاده کرد. این برنامههای کاربردی میتوانند رایگان و یا به صورت پولی باشند که هر دوی نرم افزارهای وردپرس و جوملا به صورت رایگان در اختیار طراحان وب قرار گرفته است.
این دو نرم افزار همانطور که گفته شد محبوبترین CMSهای مورد استفاده به وسیلهی طراحان هستند. نه به این دلیل که قدیمیترین یا بهترین پلتفرمهای موجود هستند، بلکه تنها به این علت که این دو سادهترین پلتفرمها برای مدیریت محتوا از نظر کاربرد و بهرهگیری به شمار میروند. به وسیلهی جوملا و وردپرس شما میتوانید سایت مورد نظر خود را به شکل داینامیک طراحی کرده و سپس راهاندازی کنید. جالب است بدانید برخی شرکتهای بزرگ نیز از این دو پلتفرم برای طراحی سایتهای خود و مدیریت محتوای آن بهره گرفتهاند.
برای این که بتوانیم راجع به تفاوت وردپرس و جوملا به صحبت بپردازیم لازم است تا آنها را از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم تفاوتهایی که این دو CMS با یکدیگر دارند به چه صورت است؟ در این بخش ما قصد داریم تا تفاوت وردپرس و جوملا را از چهار دیدگاه مورد بررسی قرار دهیم. این چهار دیدگاه را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
- تفاوت وردپرس و جوملا در نحوهی بهینهسازی برای موتورهای جستجو و یا همان search engineها.
- تفاوت وردپرس و جوملا از نظر امنیتی که ارائه میدهند.
- تفاوتهای این دو پلتفرم با توجه به توانایی که برای سفارشی شدن دارند.
- تفاوتهای این دو CMS در تواناییهایی که برای مدیریت و کنترل محتوای تولید شده دارند.

تفاوت در چگونگی بهینهسازی برای جستجوگرها
نخستین تفاوت وردپرس و جوملا را میتوان در چگونگی انجام بهینهسازی برای موتورهای جستجو به شمار آورد. قطعا میدانید که یکی از مهمترین مواردی که در زمینهی یک سایت مطرح میشود بالا بردن سطح سئو است. این امر میتواند نقش بسزایی در موفقیت و یا عدم موفقیت یک سایت ایفا کند چرا که وقتی سئوی یک سایت بالا برود یعنی با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شده است و آنها واقعا مطالب سایت شما را مفید و کاربردی میدانند.
در وردپرس یک پلاگین بسیار قوی به نام Yoast Seo وجود دارد که طراح سایت میتواند به وسیلهی آن برای سئو کردن سایت مورد نظر اقدامهای لازم را انجام دهد. این پلاگین به وسیلهی سه رنگ سبز، زرد و قرمز به کاربران سطح سئوی محتوای تولید شده را نشان میدهد. نکتهی بسیار کاربردی راجع به پلاگین Yoast Seo این است که وقتی شما در سطح رنگهای قرمز و زرد باشید به شما راهکارهایی ارائه میدهد تا بتوانید به وسیلهی آنها خود را به سطح سبز برسانید.
در جوملا سئو کردن به کمک افزونهای به نام EFSEO صورت میگیرد. در این پلاگین هم مانند پلاگین وردپرس به شما راهکارهایی برای بهبود سطح محتوای تولید شده ارائه میدهد. اما اگر بخواهیم مقایسهی دقیقتری انجام دهیم میتوان اینطور گفت که در این مورد وردپرس قویتر عمل میکند.

تفاوتهای امنیتی
بحث امنیت برای سایتها یکی از مهمترین مباحثی است که باید به آن توجه داشته باشید. لذا در این بخش از بررسی تفاوت وردپرس و جوملا به تفاوت آنها از نظر ایمنی که برای سایت مورد نظر فراهم میآورند، میپردازیم. برای امنیت یک CMS مسئلهی مهمی که مورد بررسی قرار میگیرد تعداد حملههایی است که در رابطه با امنیت به آن وارد شده است.
با مقایسهی صورت گرفته راجع به حملههای امنیتی به سایتها متوجه میشویم که سهم وردپرس در این حملهها بیشتر است. یکی از علتهای این حملات را میتوان تعداد پلاگینهای متعدد وردپرس به شمار آورد. درست است که این پلاگینها برای سایت فوقالعاده عمل میکنند، اما مشکلی که به وجود میآورند این است که سایت را از نظر امنیتی تا حدودی تحت الشعاع قرار میدهند.
لذا اگر وردپرس را به عنوان CMS سایت خود انتخاب میکنید میبایست دقت ویژهای به پلاگینهای مورد استفادهتان داشته باشید. در مقابل جوملا با بهرهگیری از SSL در قسمت داشبورد و همچنین اندیشیدن تمهیداتی مثل ورود دو مرحلهای توانسته است امنیت قابل قبولی برای سایتهایی که در این بستر هستند را به ارمغان آورد. لذا در این مورد جوملا را میتوان بهتر و قویتر به شمار آورد.
تفاوت وردپرس و جوملا در سفارشی سازی
مورد بعدی که در زمینهی تفاوت وردپرس و جوملا به آن میپردازیم توانایی سفارشی سازی برای هر یک از این دو پلتفرم است. اما منظور از این سفارشی کردن چیست؟ این امر یعنی یک فرد آماتور بدون این که دانش خاصی در زمینهی کدنویسی داشته باشد قادر باشد تا به خوبی از پلاگین ها، پوستهها و سایر امکاناتی که این CMSها در اختیارش قرار داده است بهره گرفته و سایت مورد نظر را از نظر محتوایی مدیریت کند.
این پلاگینها و به طور کلی امکانات را میتوانید به وسیلهی آفیشال وب سایتهای هر دو پلتفرم مشاهده کنید و ببینید که هر یک چه افزونهها و پوستهها و … در اختیارتان قرار میدهند. با بررسی هر دوی این CMSها به این نتیجه خواهید رسید که وردپرس در این زمینه فوق العاده عمل کرده و فراوانی امکانات آن برای سفارشی سازی بسیار بیشتر از جوملا است.

تفاوتهای موجود در زمینه مدیریت و کنترل محتوا
و در نهایت مورد آخری که راجع به تفاوت وردپرس و جوملا مورد بررسی قرار میدهیم تواناییهای هر یک از این دو پلتفرم برای مدیریت و کنترل محتوای موجود برای سایت است. شاید شما هم در جریان باشید که وردپرس ابتدا به عنوان یک پلتفرم برای طراحی و راهاندازی وبلاگ بود و به عنوان یک سیستم برای مدیریت وبلاگ مورد استفاده قرار میگرفت.
اما در حال حاضر با پیشرفتهایی که داشته است میتوانید از آن به عنوان یک بستر فوق العاده مناسب برای طراحی و راهاندازی یک سایت بهره ببرید. وردپرس را میتوان یکی از بهترین پلتفرمها برای صفحات و محتواهای لندینگ و همچنین سایتهای مختلف به شمار آورد که به وسیلهی آن خیلی راحت میتوان برای مدیریت محتوا و کنترل آن اقدام کرد.
جوملا هم با توجه به نظرسنجیهای کاربران یک پلتفرم فوقالعاده انعطافپذیر برای کنترل محتوای یک سایت به شمار میآید. البته که جوملا در مقایسه با وردپرس پیچیدگیهای بیشتری داشته و کاربران مبتدی نمیتوانند به سادگی از آن استفاده کنند. همچنین پروسهی یادگیری جوملا برای افراد آماتور کمی طولانیتر بوده و نیاز است تا مدت زمان بیشتری صرف آن شود.
وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوای رایج، بسیار کاربردی و فوقالعاده هستند. هرچند جوملا از جهاتی انعطاف پذیرتر از وردپرس است اما وردپرس به کاربر این امکان را میدهد که با سهولت بیشتری برای مدیریت محتوای خود و کنترل آن اقدام کند.
منبع +
دیدگاهتان را بنویسید