10 نکته طلایی نوشتن یک مقاله رعایت نکات سئوی محتوا
هر چقدر که متن نوشته باشید، برای نوشتن یک پست در وبلاگ نیازمند تخصص خاص آن هستید. برای راضی نگه داشتن کاربر، می بایست ساختار مناسبی برا نوشته انتخاب کنید و طوری بنویسید که مخاطب به دنبال خواندن ادامه آن باشد. در صورتی که کاربر از متن یا یک نوشته لذت ببرد، احتمال به اشتراک گذاشتن آن در شبکه های اجتماعی افزایش خواهد یافت و این به صورت مستقیم سئو شما را تحت الشعاع قرار می دهد. پس اگر می خواهید رتبه سایتتان را در گوگل افزایش دهید، می بایست روی مهارت نوشتن خود کار کنید. در این پست به شما 10 نکته طلایی سئوی محتوای متنی را خواهیم گفت.
عده ای فکر می کنند که نوشته سئو شده با نوشته جذاب برای کاربر کاملا دو مقوله جدا هستند. این در صورتی است که کاملا این تفکر اشتباه است! در سئوی محتوا بهتر است کلمه کلیدی انتخاب شده را در بخش های مختلف نوشته مورد استفاده قرار بگیرد، اما زیاده روی در این کار سبب از بین رفتن زحمات شما خواهد شد. در واقع، تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در متن، نوشته شما را به انباشته ای از کلمات تبدیل می کند و این شروع سئو منفی است.
در این پست راهکارهایی برای نوشتن وبلاگ بیان شده که در نهایت نوشته شما هم از لحاظ سئو و هم از لحاظ خوانایی کاملا بهینه شود. این دو هدف همواره باید در کنار هم باشند.
قبل از شروع به نوشتن: کلمه کلیدی را پیدا کنید!
قبل از اینکه استارت نوشتن را بزنید، باید کلمه کلیدی پست خود را تعیین نمایید. برای انتخاب کلمه یا کلمات کلیدی مناسب، باید بدانید که کاربرانی که به دنبال نوشته شما هستند عمدتا چه عبارتی در گوگل سرچ می کنند. پس ابتدا به دنبال کلمات بگردید و سپس آنچه پیدا کردید، دقیقا همان کلمه هایی هستند که باید روی آنها کار کنید تا بتوانید به نتایج بهتری در گوگل و سئو سایت برسید.
نکات کلیدی نوشتن یک مقاله سئو شده
مهم تر از هر نکته ای، وبلاگ شما برای سئو بهتر، باید نوشتار خوبی داشته باشد. چه چیزی میخواهید به کاربران خود بگویید؟ کدام سوال آنها را میخواهید جواب بدهید؟ هدف نوشته شما چیست؟ می خواهید کاربر پس از خواندن تا انتها چه کاری انجام دهد؟ قبل از شروع جواب این سوال ها را یادداشت کنید.
نکته 1: پیش از نوشتن فکر کنید!
قبل از شروع به نوشتن، با دقت به پیامی که میخواهید به کاربر بدهید فکر کنید. چه چیزی میخواهید به مخاطبان خود بگویید یا چه سوال خاصی را میخواهید جواب دهید؟ هدف نوشته شما چیست؟ میخواهید کاربر پس از خواندن تا انتهای محتوا چه کاری انجام دهد؟ قبل از شروع جواب این سوالها را به خودتان بدهید.
نکته 2: همه وبسایت های سئو شده، سئوی محتوای خوبی دارند
برای نوشتن یک پست سئو شده، به یک ساختار منظم و کامل نیاز دارید. برای مثال یک پست وبلاگ سئو شده شامل بخش های زیر می باشد:
- بخش اول – معرفی محتوا: در این بخش به صورت خلاصه، کل متن را توضیح می دهید.
- بخش دوم – نوشتار اصلی: در این بخش به بیان کامل نوشته می پردازید.
- بخش سوم – جمع بندی: در بخش جمع بندی هر نوشته کاربر به دنبال چکیده ای از نکات و قسمت های مهم هر مطلب می گردد. بنابراین نوشتن این بخش بسیار حائز اهمیت می باشد.
برای نوشتن خلاصه پست، بهتر است در چند جمله بنویسید که در هر بخش چه چیزی به کاربر ارائه خواهد شد. پس از آن می توانید نوشتن مقاله اصلی را با ساختار از پیش تعیین شده شروع کنید.
نکته 3: از پاراگراف به درستی استفاده کنید
همه افراد از پاراگراف استفاده می کنند، اما به ندرت افرادی هستند که به درستی از آن بهره ببرند. هر جمله را صرفا بخاطر اینکه جذاب است در خط یا پاراگراف جدا ننویسید. همواره برای شروع یک پاراگراف جدید باید دلیل منطقی ای وجود داشته باشد. در واقع هر پاراگراف ایده یا موضوع مشخص و مخصوص خود را باید داشته باشد. برای اینکار، از خودتان سوال کنید که ایده اصلی هر پاراگراف چیست. اگر بتوانید که این ایده را در یک جمله خلاصه کنید نیازی به پاراگراف جدید نخواهید داشت.
نکته 4: از عنوان در متن خود استفاده کنید
عنوان ها نقش بسیار کلیدی در متن دارند و استفاده از آن ها اجتناب ناپذیر است. عنوان ها (که در زبان HTML به صورت H1 و H2 و H3 و … هستند) نه تنها به بهبود تجربه کاربری (UX) کمک می کند، بلکه در سئو نیز نقش بسیار مهمی دارند. استفاده از عناوین به گوگل سرنخ هایی از آنچه در نوشته شماست می دهد؛ بنابراین کوگل هم تمایل بیشتری به خواندن (کرال کردن) نوشته شما خواهد داشت. همچنین اکثریت کاربرها در یک نوشته فقط به دنبال بخش مورد نظر خود هستند و وقت برای خواندن یک متن بلند بالا نمی گذارند، بنابراین با استفاده از عناوین، کاربر به سرعت و با یک نگاه کلی به بخش مورد نظر خود دستیابی پیدا می کند. از آنجایی که عنوان ها (به زبان دیگر، سربرگ ها) بخش های مهم نوشته هستند، پس بهتر است کلمات کلیدی را در عنوان ها استفاده کنید. فراموش نکنید که این کار نباید در هر تیتر به صورت غیر معقول تکرار شود چرا که ساختار پست را بر هم می زند و تمایل کاربر به مطالعه را کاهش می دهد.
نکته 5: از کلمات ربط بین جملات و پاراگراف ها استفاده کنید
کلمات ربط بین جملات به خوبی می توانند به کاربر بگویند که در انتهای هر جمله یا هر بخش قرار است چه اتفاقی بیافتد. برای مثال زمانی که از عبارت “بنابراین” استفاده کنید، کاربر به خوبی متوجه این خواهد شد که جمله یا جملات قبلی اهمیت زیادی برای فهم بخش جدید دارند. یا اگر از عبارت “برای مثال” استفاده کنید، کاربر می داند که قرار است با خواندن یک مثال، پاسخ یک مسئله مبهم به اون داده شود. یا زمانی که از عبارت هایی مانند “در ابتدا”، “سپس”، “در نهایت” استفاده کنید، ساختار سلسله مراتبی نوشته خود را به کاربر القا کرده اید. در واقع با این کار ساختار نوشته خود را بهینه کرده اید و یک متن با نگارش قوی به کاربر ارائه داده اید.
نکته 6: طولانی بودن نوشته هم برای سئو و هم برای کاربر مهم است
پست وبلاگ با تعداد کلمات کمتر از 300 کلمه عملا توسط گوگل نادیده گرفته می شود و پست های خیلی طولانی هم ممکن است باعث ایجاد حس ترس در کاربر گردند. در نتیجه اینجا بین کاربر و گوگل اختلاف نظر وجود دارد. به شما توصیه می کنیم که تا زمانی که یک نویسنده عالی نشده اید، متن های خیلی بلند (بیش از 1200 کلمه) ننویسید. این مورد تعیین کننده این است که کاربر متن نوشته شده را تا انتها بخواند یا آن را نادیده بگیرد.
نکته 7: به محتوای قبلی و بعدی لینک دهید
این کار برای سئوی محتوا ضروی است! اگر پیش از نوشتن یک پست وبلاگ جدید، پست هایی با موضوع مشابه نوشته اید، ابتدا آن ها را لیست کرده و همراه با لینک اختصاصی آن ها در جایی یادداشت کنید. حال در زمان نوشتن مقاله جدید با استفاده از ساختار مناسب لینک برای سئو، در بخش های مرتبط لینک نوشته های دیگر (با موضوع مشابه) را قرار دهید. چرا که اکثر کاربرانی که در حال مطالعه پست هایی با موضوع مورد علاقه خود هستند، به دنبال نوشته های مرتبط هم خواهند رفت. این کار باعث می شود کاربر زمان بیشتری در سایت شما سپری کرده و بازدید نوشته های شما نیز افزایش پیدا کند.
به این کار و این روش لینک سازی، لینک سازی داخلی (Internal Linking) گفته می شود که این مورد را هم گوگل و هم کاربر (در صورت استفاده صحیح) مورد تایید قرار داده اند. شما با این کار به گوگل و کاربر کمک می کنید محتوای وبلاگ شما را بهتر بشناسند و از آنچه دارید مطلع شوند.
نکته 8: قبل از انتشار نهایی، از چند نفر بخواهید متن را مطالعه کنند
قبل از اینکه نوشته را در دسترس عموم قرار دهید، آن را به چند نفر دیگر نمایش دهید تا ایرادات نگارشی یا تایپی آن را مورد بررسی قرار دهند. از آنها بپرسید که از خواندن متن به چه چیزی دست یافته اند و بررسی کنید که آنچه می گویند با هدف نوشتن شما یکی است یا خیر. این یکی از کارهای مورد علاقه ما پارسه ای هاست.
نکته 9: بر طبق زمان بندی، مقاله های وبلاگ بنویسید و منتشر کنید
زمان بندی مشخص در ارسال نوشته ها روی سایت، یکی از عوامل موثر در سئو و تجربه کاربری است. چرا که این کار از زنده بودن سایت شما حکایت می کند. بنابراین، پس از مدتی هم گوگل و هم کاربر به وضوح می دانند که در چه زمانی باید سایت را چک کنند تا محتوای جدید را بخوانند. فراموش نکنید که کیفیت پست را فدای سرعت نوشتن نکنید!
نکته 10: در دوره کاربردی سئو پارسه شرکت کنید
سئو سایت و محتوای آن، چیزی نیست که تنها با خواندن یک مقاله بتوان به انتهای آن دست یافت. در این پست 9 نکته بیان شده که کاملا مرتبط با سئوی نوشته شما بودند. اما به خاطر داشته باشید که سئو فقط برای نوشته ها نیست. در دوره آموزش سئو پارسه، علاوه بر سئوی محتوا، سئوی تصاویر و ویدیوها، روش های مختلف سئو و بسیاری موارد دیگر را به صورت کامل پروژه محور و عملی به شما خواهیم گفت. برای اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزشی سئو پارسه رو کلید زیر کلیک کنید.
جمع بندی
روزهایی که قادر بودید با چند روش ساده گوگل را وادار کنید که شما را در صدر نتایج نمایش دهد گذشته اند. الان، محتوای با کیفیت حرف اول را میزند. همچنین محتوای با کیفیت لینکها، اشتراک گذاریها، توییتها و بازدیدکنندههای وقادار بیشتری خواهد داشت. البته که SEO تنها به موارد گفته شده خلاصه نمیشود اما بخش مهمی از سئوی محتوا سایت، قرار دادن پستهای با کیفیت روی وبلاگ است.
منبع اصلی مقاله: وبسایت Yoast
دیدگاهتان را بنویسید